• HIŠA TORKLA

Uživajte v okusih

V izolskem zaledju, med vinogradi, je doma hiša Torkla. Ob vstopu vas prijazno sprejmejo gostitelji in vas popeljejo v mirno, sproščeno vzdušje, primerno tako za družinska kosila kot romantične večerje. Tudi razgled na pristno istrsko okolje je del užitka, a najbolj vas bo gotovo navdušila ponudba. Jedi, kreativno zasnovane in skrbno pripravljene, so prava mojstrovina izjemnega chefa, ki premišljeno poskrbi za vsak detajl na krožniku. Skrbno izbrane drobce sestavi v nepozabno celoto, ki je videti kot umetniško delo. Predvsem pa vedno znova preseneča. Na krožniku se prepletajo različni okusi, za katere ne bi nikoli mislili, da se ujemajo, in zlijejo v povsem novo kulinarično izkušnjo.


Vina

Naša ponudba vin sega vse od Primorske in čez njene meje. V kleti imamo vina iz Vipave in Goriških brd, od tujih vin pa ponujamo odlična francoska in italijanska vina ter cabernet iz Kalifornije.

Družinski posel

Andreja in Sebastijan. Skupaj sva že 18 let. Najina gostinska kariera naju je peljala v različne kraje in restavracije po Sloveniji, s čimer sva si nabrala veliko izkušenj. Pod prelomne točke v najini karieri štejeva najprej delo v restavraciji Pri vitezu, pod okriljem Luka Lesarja.

Specialitete

V naši gostilni največkrat zadiši po mesu, zaradi katerega pridejo gostje k nam najraje. Najbolj znana je govedina na žaru, ki se vam bo kar stopila v ustih ob okušanju njene sočnosti. Izvrstno pripravljamo tudi tartufe, ki v kombinaciji s testeninami ali mesom ustvarijo harmonijo okusov in zadovoljijo okušalne brbončice.