O restavraciji

Torkla je hiša s pestro zgodovino. Zgrajena je bila leta 1862 in na začetku je dišala po oljkah in sveže stisnjenem olju. Bila je namreč torkljarna – stiskalnica olja, nato pa je naredila preobrat v gostinstvo. Najprej so tukaj ponujali klasiko: pršut in testenine. Leta 2000 je lastnik hišo obnovil in jo sam upravljal, nato pa oddal. Preden sva jo v roke dobila midva, je hiša dve leti samevala. Skupaj sva jo nato ponovno odprla in oživela. 

specialitete

V naši gostilni največkrat zadiši po mesu, zaradi katerega najraje pridejo gostje k nam. Najbolj znana je govedina na žaru, ki se vam bo kar stopila v ustih ob okušanju njene sočnosti. Izvrstno pripravljamo tudi tartufe, ki v kombinaciji s testeninami ali mesom, ustvarijo harmonijo okusov in zadovoljijo okušalne brbončice.

Hladne predjedi

Zelo dobro smo poznani tudi po hladnih predjedeh, ki so postale kakor naš simbol. Rada degustirava, rada imava Španijo in njihove odlične tapase, ki so naju pri pripravi različnih jedi večkrat navdihnili. Ne glede na letni čas vašega obiska vas bo kuharski mojster vedno pozdravil z njegovo domačo pašteto, čebulno marmelado in domačim kruhom.

kje smo